<p>Emil <em>Henry</em> &Aring;hnberg tillsammans med arbetskamrater nere i Gr&auml;ngesbergs gruva. Henry st&aring;endes l&auml;ngst till v&auml;nster. Fotograf ok&auml;nd.</p>

Emil Henry Åhnberg tillsammans med arbetskamrater nere i Grängesbergs gruva. Henry ståendes längst till vänster. Fotograf okänd.

[8][III:1]
Gruvfogde
Emil Henry Åhnberg

F. 1916-2/1 i Jukkasjärvi
D. 1998-10/3 i Hällefors

Dödsorsak: Ej angiven, 82 år
Far: Karl Emil Åhnberg
Mor: Kristina Theresia Löfgren
1. Gift 1941-15/2 [25 år]
  m. Karin Maria Dahlström f.1919-19/5
Barn m. Karin Maria Dahlström:
   1. [4][2:1] Karl-Lennart f. 1944-31/3
   2. Bengt Olof f. 1948-3/7
Källor:

Skrivet ur minnet:
Henry föddes i Jukkasjärvi då hans far vid den tiden arbetade i gruvan där. De flyttade ganska snart till Grängesberg då Kalle fick jobb i gruvan i där istället. Tror de bodde i Källfallet till en början men flyttade senare till Björkås. Exakt när och hur vet jag inte så det måste jag stämma av med Farsan. 1933 så drabbades familjen av en tragedi. Vid en misslyckad sprängning i gruvan så gick Kalle in för att kontrollera vad som gått fel och tyvärr så inträffade det otänkbara. Kalle tog hela smällen och hans liv gick inte att rädda. Henry fick nu ta över som familjens försörjare bara 17 år gammal.

Henrik Åhnberg

separator

Bilder:
Sidor:[1] 

Kalle och Therese med sonen Henry

Karl-Lennarts dop

Henry på jakt

Henry och Therese

Jönsson

Gruppfoto på Hästvägen

Kommentarer:
Var god att enbart skriva in kommentarer som direkt hör till ovanstående släktingar. Övriga meddelanden och önskemål tar jag gärna emot på min emailadress henrik.ahnberg@generationer.se eller också kan du skriva in det i gästboken. Om du skall skriva in ett långt meddelande så råder jag dig att SKRIVA I NOTEPAD (sv: ANTECKNINGAR) först! Jag kan inte garantera att denna sida är igång 24 timmar om dygnet (även om den borde det) så det finns en risk med att allt du skrivit varit förgäves om du inte skriver ner det i notepad först. Du kan även skriva i word eller vilket annat ordbehandlingsprogram som helst men textformateringen (textstorlek, färg osv.) kommer ej att sparas.

separator

Du är för närvarande inte inloggad och kan därmed inte ge kommentarer. Registrera dig här.. eller logga in.

Kyrka
Om 7 dagar, den 04 mars har det gått 14 år sedan min moder Rut Lillemor Anita Åhnberg f. Lindh gick bort. Om 13 dagar, den 10 mars har det gått 22 år sedan min farfar Emil Henry Åhnberg gick bort.