Warning: split() [function.split]: REG_BADRPT in /var/www/generationer.se/public_html/1.php on line 336

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/generationer.se/public_html/1.php on line 346
Ruth Maria Johansson i 20-årsåldern. Bilden inskickad till Generationer.se från <a href="1.php?SlaktID=174">Ulla-Britt Lindh</a>.
Ruth Maria Johansson i 20-årsåldern. Bilden inskickad till Generationer.se från Ulla-Britt Lindh.
[11][III:4]
Ruth Maria Johansson

F. 1908-28/1 i Torsås
D. 1986-8/9 i Hult

Dödsorsak: Ej angiven, 78 år
Far: August Eugén Rejman
Mor: Lydia Mathilda Persdotter
1. Gift 1942-22/3 [34 år] i Hult
  m. Karl Einar Valentin Lindh f.1904-7/6
Barn m. Karl Einar Valentin Lindh:
   1. Paul Bengt-Olof f. 1938-??/??
   2. [5][2:2] Rut Lillemor Anita f. 1943-1/12 [62 år]
   3. Karl Einar Tommy f. 1946-??/??
   4. Ulla-Britt Maria f. 1949-??/??
   5. Annemai Birgitta f. 1951-??/??
Källor:Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/generationer.se/public_html/1.php on line 962

separator

Bilder:
Sidor:[1] 

Anita med mor

Gruppfoto på Hästvägen

Rosenhill i Hult

Anita dansar med mor

Ruth

Ruth fyller 60

Ruth med blommor.

Ruth och Einar poserandes

Ruth och Einar

Kommentarer:
Var god att enbart skriva in kommentarer som direkt hör till ovanstående släktingar. Övriga meddelanden och önskemål tar jag gärna emot på min emailadress henrik.ahnberg@generationer.se eller också kan du skriva in det i gästboken. Om du skall skriva in ett långt meddelande så råder jag dig att SKRIVA I NOTEPAD (sv: ANTECKNINGAR) först! Jag kan inte garantera att denna sida är igång 24 timmar om dygnet (även om den borde det) så det finns en risk med att allt du skrivit varit förgäves om du inte skriver ner det i notepad först. Du kan även skriva i word eller vilket annat ordbehandlingsprogram som helst men textformateringen (textstorlek, färg osv.) kommer ej att sparas.

Daniel Åhnberg från Hällefors skrev följande 2009-06-22 21:14:42:

En kort redogörelse om skälen till att August Eugén Rejman anses vara biologisk far till Ruth Maria Johansson.

Enligt Ruths dotter Anita skulle den muntliga traditionen ge att Ruths far skulle ha varit sjöman i Bergkvara och drunknat när Ruth var två år gammal (dvs någon gång mellan 28/1 1910 - 27/1 1911). Ruth pratade dock inte gärna om detta. Läste utdraget ur dödboken för Söderåkra församling och fann endast en lämplig sjöman som både ålder och tidpunkt för dödsfall stämde in på. Denne var August Eugén Rejman f 13/8 1882 och boende i Skällenäs Nr 2. Han hade "drunknat av våda" 13/2 1910.

4/5 1997 Ringde vi upp Ruths syster Anna som fortfarande bodde i Bergkvara. Hon berättade att:
- Ruths far var sjöman i Bergkvara och att han omkom på sjön.
- Hon visste att han hette Eugén och att han var släkt med Olssons.

15/7 1997 Hälsade vi på hemma hos Anna och hennes make Herbert i Bergkvara. Hon berättade då att:
- Eugén var kusin med "Kalle byggare" vilken i sin tur var son till Alfred Olsson och hans hustru som hon trodde hette Tilda.
- Alfred var båtbyggare och bodde på Malmen, där även Eugén skulle ha bott. (Malmen hette egentligen Malmgatan och var en del av Skällenäs.)
- Eugén skulle ha varit Ruths mors Lydias stora kärlek. Hon hade fått något slags skrivbordsställ i sten av honom, som man kunde ha foton och pennor i. (Anna hade haft detta i sin ägo men makens systerdotter hade tappat det i golvet så det fanns ej kvar.)
- det hade "viskats" om att Eugén även var far till ytterligare ett "oäkta" barn, en pojke, vid samma tid som Ruth föddes.

Anna berättade även att Ruth sa, om huset på Malmen, att det lika gärna kunde varit hennes. Herbert sade att han trodde att Eugén avlidit i samband med att ett skepp förliste. Han hade vetat namnet på skeppet, men kunde inte minnas det nu. Vi åkte sedan med bil i Bergkvara och Anna visade oss det hus på Malmen där Eugén bott och det hus som Anna och Ruths mor Lydia och hennes man Algot sedemera bodde i.

16/7 1997 Var vi på pastorsexpeditionen i Söderåkra församling och läste kyrkböcker i original. Angående Eugéns död stod inget annat än det som stod i utdraget. I församlingsboken för tiden 1907-1923 stod Eugén skriven som systerson hos restauratricen Karolina Olsson i Skällenäs Nr 2. Huset de bodde i ägdes av änkefru Emma Rejman i Sundsvall. Hon var sedemera struken (antagligen avliden) och ny ägare var skeppsbyggmästaren Alfrid Olsson i Skällenäs Nr 2. På Eugén stod antecknat att hans födelseort var St. Tuna och att han var "Legaliserad son till afl. mekanikus Aug Rejman och Emma Olsson. Inskr vid Kalmar sjöm. -hus 997/3". I församlingsboken från tiden 1897-1906 upptäcktes att han var inflyttad 1897 29/5 från Sundsvall. Husägaren och skeppsbyggmästaren Alfrid Olsson med familj fanns också i Skällenäs Nr 2. Han var gift med Botili Petersson (antagligen med smeknamnet Tilda) och hade bl a en son som hette Karl Johan och var sjöman (antagligen den man som Anna och Herbert kallade Kalle byggare och som var Eugéns kusin.). 1916 19/11 flyttade Ruths mamma och hennes man Algot (som Ruth kallade för pappa) från Juanslycke till Malmen. Algot fick då tjänst som statdräng på Skällenäs (gård). De kom då att bo mitt emot det hus där Eugén en gång bott.

separator

Du är för närvarande inte inloggad och kan därmed inte ge kommentarer. Registrera dig här.. eller logga in.

Kyrka